2 THE MOON ‘N BACK

MEET THE DESIGNER

Sinds een halfjaar is Chabelli Stoekenbroek (22) de trotse eigenaresse van sieradenmerk 2 THE MOON ’N BACK. Na haar opleiding Media, Marketing & Publishing aan de Hogeschool van Amsterdam ontbrak er nog steeds ‘iets’ en dus volgde ze een cursus Modestyling aan de Vogue Akademie. Hier leerde Chabelli creatieve ideeen om te zetten naar concepten en toen wist ze het: ze wilde een eigen bedrijf starten! Haar vriendinnen omschrijven haar als een echt ‘sieradenmeisje’ en ze staat er om bekend unieke combinaties te maken met haar sieraden. Zo kreeg ze het idee om een eigen sieradenlabel te starten.

2 THE MOON 'N BACK

Hoe is 2 THE MOON ’N BACK ontstaan?

“Na mijn opleiding ben ik mijn sieradenmerk gestart. Al mijn vriendinnen zeiden dat ik echt een ‘sieradenmeisje’ ben en ik ben uniek in het maken van mijn eigen combinaties en creaties. Daarnaast ben ik erg allergisch voor nikkel en bepaalde metaalsoorten. Meerdere mensen hebben hier steeds meer last van. Als je voor echt zilver of echt goud gaat, ben je vaak duurder uit en zijn de sieraden saai. Ik maak alles zelf en de sieraden zijn allemaal van chirurgisch staal gemaakt. Dit soort staal is hetzelfde als de oorbellen die je krijgt bij het schieten van gaatjes in je oren. Om dit metaal zit een dip van goud of zilver. En daarnaast is elke creatie nikkelvrij. Door dit materiaalgebruik, mijn designs en de prijs van de sieraden ben ik uniek in de markt.”

Waar komt je creativiteit vandaan?

“Mijn creativiteit haal ik uit mijn omgeving. Ik ga vaak de stad in om te zien hoe meiden zich kleden. Ik kom dan altijd wel een aantal meisjes tegen die zich apart kleden en die vernieuwend zijn. Ik schrijf mijn ideeën op in een notitieboekje en werk dit later verder uit. Daarnaast kijk ik ook naar de fashionshows van de grote merken en designers. Zij zijn de inspiratiebronnen voor de commerciële en betaalbare merken. Ik bekijk de meeste shows en schrijf dan ook de belangrijke punten op. Dit werk ik uit en dan begin ik met het maken van designs.”

Het mooiste aan mijn werk vind ik dat ik mensen kan inspireren en blij kan maken met een persoonlijk design. Dat ik ze eraan herinner dat je veel om jezelf moet geven! 

Wie is je belangrijkste inspiratiebron?

“Ik heb niet echt een persoon waar ik inspiratie van krijg. Ik word geïnspireerd en gemotiveerd door andere jonge ondernemers. Iedereen heeft zijn eigen innovaties en ideeën, deze uniekheid inspireert mij. Daarnaast huur ik sinds kort een plekje bij #Workmode. Hier zitten alleen maar jonge vrouwelijke ondernemers en het is een super locatie om inspiratie te krijgen!”

Wanneer ben jij tevreden over een ontwerp?

“Ik ben erg perfectionistisch, dus bij het maken van de sieraden bekijk ik alles heel goed en nauwkeurig. Ik wil dat iedereen tevreden is over mijn sieraden. Daarom maak ik mijn sieraden draagbaar en zorg ik ervoor dat het makkelijk te combineren is met andere sieraden.”

Het lijkt me geweldig om Doutzen Kroes in één van mijn ontwerpen te zien. Doutzen draagt wat ze leuk vindt en is puur zichzelf. Zij omarmt zichzelf en dat is precies waar 2 THE MOON ’N BACK voor staat!

Zien we je persoonlijkheid terug in het label?

“2 THE MOON ’N BACK staat voor ‘Love yourself and your favorite person to the moon and back’. Men zegt altijd tegen een dierbaar persoon dat je veel om diegene geeft, maar mensen vergeten soms net zo veel van zichzelf te houden. Mijn sieradenmerk herinnert je daaraan, als je iets voor jezelf koopt of voor de persoon waar je veel om geeft. Alle designs probeer ik hier ook mee te verbinden. Ik maak veel gebruik van maantjes, sterretjes, geluksmuntjes en hartjes.”

Koop 2 THE MOON ‘N BACK in store (Waldenlaan 16, Amsterdam) & online in onze shop!

 

 

Share