ANIMAAL AMSTERDAM

MEET THE DESIGNER

Sophie Feenstra (23) uit Amsterdam heeft de jonge & creatieve ontwerpstudio Animaal Amsterdam opgericht.  Ze heeft tijdens de opleiding Allround styling op Academie Artemis in Amsterdam veel geleerd over styling, fotografie en grafische vormgeving en dat komt nu allemaal samen in haar label Animaal Amsterdam. Sophie ontwerpt de prints, geeft de producten vorm en probeert alle foto’s zelf te maken. Ze wil een bijzondere collectie samenstellen waar eenvoud centraal staat, geïnspireerd door de natuur en veelal gemaakt van natuurlijke materialen. De collectie bestaat uit graphics, tableware en food-producten.

Animaal Amsterdam

Wanneer wist je ‘ik ga mijn eigen label oprichten’?

“Ik wilde vroeger altijd al mijn eigen merkje oprichten. Het begon met kleine sieraden zelf maken en kleine producten in elkaar naaien. Wegens gebrek aan tijd en enthousiasme heb ik dit vroeger nooit doorgezet. Anderhalf jaar geleden, tijdens het herstel van een operatie, moest ik iets ondernemen en had ik tijd in overvloed. Bewegen was lastig, dus ik pakte er een schetsblok bij. Het idee was om een eigen merk op te richten, maar wat voor merk? Geen idee. Vervolgens was ik urenlang aan het tekenen, schrijven en denken. Langzaam begon Animaal Amsterdam vorm te krijgen.”

Waar komt je creativiteit vandaan?

“Eigenlijk krijg ik mijn creativiteit en inspiratie door de wereld om mij heen. Ik kan enorm opbloeien van andermans enthousiasme, dit geeft mij alleen maar meer energie & passie om door te gaan en nieuwe dingen te ontdekken en te proberen.

Mijn inspiratie voor de prints haal ik vooral uit de natuur, maar ook uit steden. Als ik iets is het voor mij gelijk duidelijk of ik er een Animaal-print van kan maken. Voor de andere producten kijk ik voor inspiratie veel op Instagram en ik volg veel fotografen die foto’s maken van andere werelddelen, als; Afrika, Azië, India en Noord-Amerika. Natuurlijk probeer ik zelf ook veel te reizen om inspiratie op te doen.”

Wanneer ben jij tevreden over een ontwerp?

“Als voor mij het totaal plaatje klopt. Dat houdt in; als mijn vrienden er enthousiast over zijn, als het ontwerp mooi overkomt op foto’s en als ik het zelf zou willen ophangen in mijn huis. Ik word er ook ontzettend vrolijk van als food/interieur-bloggers en stylisten met mijn spulletjes in de weer gaan!”

Animaal Amsterdam

Animaal Amsterdam

 Zien we je persoonlijkheid terug in het label? Op welke manier?

Naast Animaal Amsterdam heb ik nog een eigen bedrijf in food styling en fotografie (Stijlkamer Sophie). Ook ben ik druk bezig de tableware- en foodcollectie van Animaal Amsterdam uit te breiden. Ik wil eyecatchers gaan verkopen die ik zelf ook voor mijn foto’s zou willen gebruiken. Ik werk ook altijd geordend en ik denk dat je dat ook terugziet in mijn prints. Die zijn ook strak & simpel.

“Over 5 jaar hoop ik een breder productaanbod te verkopen, met treasures from all around the globe!”

Wat vind je het mooiste aan je werk?

Dat ik van begin tot eind iets kan laten ontstaan. Een product bedenken, ontwerpen, produceren, fotograferen en ook nog verkopen. Eigenlijk kan ik het hele cirkeltje met een product doorlopen. Dat is erg interessant en ontzettend leuk om te doen!”

Bekijk Animaal Amsterdam in onze shop!

Animaal Amsterdam

Animaal Amsterdam

Share