ANITA DE GROOT DESIGNS

MEET THE DESIGNER

In 2014 heeft Anita de Groot haar eigen modelabel Anita de Groot Designs opgericht vanuit haar slaapkamer in Utrecht. Na het ontwerpen van haar afstudeercollectie voor haar opleiding aan de Kunstacademie in Utrecht dacht ze; dit wil ik nog een keer! Een maand na haar afstuderen is ze haar label gestart en is ze begonnen met een sweatshirt collectie. Inmiddels heeft ze twee keer per jaar een volledige collectie met T-shirts, sweatshirts, rokken, broeken en jassen.

anita de groot designs

Hoe is je eigen label ontstaan?

“Anita de Groot Designs is ontstaan doordat er drie jaar geleden nog geen leuke sweaters waren die eenvoudig waren met net wat meer aandacht voor de pasvorm. Daarom heb ik de patronen zelf getekend en de truien zijn van A tot Z in mijn eigen atelier vervaardigd. De truien hebben meer lengte, zonder dat ze echt oversized worden. Na mijn eerste sweatshirt-collectie wilde ik een totale collectie ontwerpen, maar de truien zullen altijd een onderdeel blijven van mijn collecties.”

Waar komt je creativiteit vandaan?

“Mijn ouders zijn beide heel creatief, dus het zit waarschijnlijk in mijn genen. Ik ben ook altijd van mening dat het niet bestaat dat je iets niet zelf zou kunnen maken. De Franse stijl is echt een inspiratiebron voor mij. Niet te serieus en lekker nonchalant allemaal. Het lijkt me ook geweldig als Lou Doillon, de dochter van Jane Birkin, in mijn designs zou lopen.”

anita de groot designs

anita de groot designs

Zien we je persoonlijkheid terug in je label?

“Het comfortabele van de meeste items koppelt zich terug naar wat ik zelf graag in kleding wil zien. Bijna niets wat ik ontwerp is getailleerd maar het gaat in eerste instantie om comfort. Als de pasvorm van een item goed is, de stof het juiste ontwerp weerspiegeld en het totaalplaatje klopt, dan ben ik echt tevreden over mijn ontwerp. Ook vind ik het natuurlijk erg fijn als klanten hun waardering laten blijken.”

“Ik vind het mooiste aan mijn werk dat er geen grenzen zijn. Ik kan oneindig creatief zijn!”

Waar wil je over 5 jaar staan?

“Over vijf jaar wil ik de collectie qua aantal items verdubbeld hebben en een eigen Anita de Groot Designs flagship store in Nederland hebben waar de hele collectie te bewonderen en te koop is. Het lijkt me ook geweldig om uit te breiden naar het buitenland en dan in eerste instantie naar de rest van Europa.”

Bekijk Anita de Groot Designs in onze shop!

anita de groot designs

anita de groot designs

 

 

Share