INSPIRED BY SUZ

MEET THE DESIGNER

Inspired by SUZ is ontstaan vanuit Suzanne’s wens iets moois te maken in combinatie met haar liefde voor details. Suzanne (31) heeft voor haar limited edition sieraden veel inspiratie opgedaan tijdens haar studie Kunstgeschiedenis. Door alle kunst die ze zag werd haar drang om te creëren alleen maar groter en is ze haar eigen label gestart. De vrouwelijke sieraden worden met veel liefde gemaakt in haar atelier in Amsterdam-Oost. Ze werkt vooral met natuurlijke materialen, zoals edelstenen en zoetwaterparels. Ook antieke sieraadonderdelen worden vaak verwerkt in haar creaties.

inspired by SUZ

Wanneer wist je ‘ik ga mijn eigen label oprichten’?

“Ik begin vaak impulsief iets, zonder dat ik echt weet waarom. Mijn intuïtie zegt me dan dat ik een bepaalde kant uit moet en zo ben ik dus ook sieraden gaan ontwerpen. Het idee van ‘een eigen label’ kwam eigenlijk pas toen ik er al midden in zat.

Achteraf gezien is het eigenlijk heel duidelijk: als kind deed ik niets liever dan tekenen, ruimtes inrichten, sieraden maken en winkeltje spelen en in Inspired by SUZ komt alles samen.”

Waar komt je creativiteit vandaan?

“Zolang ik me kan herinneren wil ik mooie dingen maken. Het maken van iets moois geeft me voldoening en maakt me rustig, al kan het soms ook frustratie opleveren. Mijn ouders en zus zijn allemaal erg creatief op heel verschillende manieren, dus het zal wel een beetje in de genen zitten denk ik.

Maar naast aanleg geloof ik dat je creativiteit ook kunt ontwikkelen met gewoon doen. Het is een proces waarbij je continu je ideeën aanpast op wat wel of niet werkt in de praktijk. Verschillende dingen die in eerste instantie niets met elkaar te maken lijken te hebben integreren tot iets nieuws.”

inspired by SUZ

“Door de wereld in vormen, kleuren, structuren en composities te zien, alsof het een kunstwerk is, kan ik werkelijk overal inspiratie in vinden.”

Wie is je belangrijkste inspiratiebron?

“Mijn grootste inspiratiebron is niet een bepaalde persoon, maar meer kunst in het algemeen. Ook als ik op straat loop ben ik altijd op zoek naar iets moois. Met name de organische en a-symmetrische vormen en kleuren uit de natuur vind ik erg mooi.”

Wanneer ben jij tevreden over een ontwerp?

“Ik wil zelf altijd graag bijzondere dingen dragen waar niet iedereen mee loopt en ik vind het belangrijk dat iets met liefde en aandacht is gemaakt. Daarnaast moet het draagbaar, van goede kwaliteit en betaalbaar zijn. Deze waarden vormen samen de basis voor de sieraden van Inspired by SUZ.”

inspired by SUZ
Zien we je persoonlijkheid terug in het label? Op welke manier?

“Mijn creativiteit, gevoel voor styling, oog voor detail en liefde voor kunst en natuur zie je terug in zowel mijn ontwerpen als de presentatie ervan en de aandacht daarin voor kleuren, vormen, structuren en natuurlijk materialen.

Ik ben veelzijdig en hou van afwisseling: het ontwerpen, maken, stylen, fotograferen en verkopen van de collectie doe ik allemaal zelf. Ik doe alles met veel enthousiasme, zorg en aandacht, waarvan ik geloof dat je dat terug kunt zien in het resultaat.”

 “Sieraden en accessoires zijn de finishing touch van je outfit. It’s all in the details!”

Wat vind je het mooiste aan je werk?

“Het verzamelen van mooie materialen, het bedenken van nieuwe ontwerpen en het op een mooie manier presenteren. Ik ben een estheet en kan enorm blij worden van het gevoel dat alles klopt. Als mijn gevoel klopt doordat vrouwen mijn sieraden willen kopen en dragen is dat natuurlijk helemaal geweldig!

Mijn sieraden zijn te koop in mijn sieradenboutique Inspiredbysuz.com of bij BOHO Amsterdam natuurlijk.”

Koop de Inspired by SUZ sieraden in store (Waldenlaan 16, Amsterdam)

inspired by SUZ

 

 

 

Share